BALUSTRADE, COPERTINE SI USI DIN STICLA

Din 2012 ne-am propus sa infrumusetam terase, goluri de scara si intrari cu balustrade modulare din inox sau aluminiu, combinandu-le cu sticla, lemn sau cablu din inox pentru un aspect deosebit si modern. Bineinteles, ne-am extins si catre derivatele acestor produse: copertinele din sticla, usi din sticla culisante si batante, compartimentari si pereti despartitori din sticla, balustrade integrale din sticla. Distribuim la nivel national inclusiv elementele din inox sau aluminiu necesare realizarii acestor tipuri de balustrade modulare: o multitudine de modele de cleme pentru prinderea si fixarea sticlei, balamale si manere din inox, diferite diametre de teava rotunda din inox pentru stalpi si mana curenta, profile de aluminiu pentru prinderea sticlei. In plus, cu ajutorul magazinului nostru on-line si a echipei noastre de proiectanti si consultanti, putem sa configuram rapid si sa livram, fara montaj, toate elementele unui proiect do-it-yourself prin curierat rapid.

Sistemele de balustrada sunt necesare orcarei locuinte ce are scara, terase sau balcoane. Ele trebuie sa fie integrate in arhitectura  si designul constructiei. Realizam in principal urmatoarele tipuri de balustrade:

1 Balustrade realizate din inox sau din inox combinate cu elemente de lemn, precum mana curenta sau stalpii

Sistemele de balustrada din otel inoxidabil se preteaza atat constructiilor rezidentiale cat si celor industriale. Aceste sisteme, pe langa usurinta de montare / demontare si disconfortul minim creat in timpul asamblarii sunt si usor de intretinut. Este indeajuns ca odata la 3-4 luni sa se curete cu o solutie de intretinere a inoxului.

Sistemele noastre sunt standardizate. Teava folosita in cadrul elementelor de rezistenta (stalpi si mana curenta) este D42,4x2mm iar intermediarele sunt realizate din teava D12x1,5mm. Nu imbinam elementele prin sudura in timpul montajului. Toate elementele sunt imbinate mecanic (suruburi) sau chimic (cu adezivi speciali) la fata locului. Se minimizeaza astfel deranjul si murdaria create in timpul asamblarii.

Otelul inoxidabil folosit este AISI304. Pentru zonele in care sunt prezenti in atmosfera agenti corozivi in concentratii mai ridicate (in apropierea drumurilor intens circulate, in apropierea litoralului, in unitati de productie in care se folosesc diferite substante ce duc la oxidarea accelerate a otelului, etc), putem folosi otel inoxidabil marca AISI316. Finisajele sunt de doua feluri: satin ( suprafata este mata) sau lucios ( aspect de oglinda).

In cazul balustradelor rezidentiale, unde se doreste o senzatie de confort sporit si caldura, putem realiza mana curenta sau montantii din lemn de fag sau stejar. Lemnul are diametrul de 42mm, putand fi astfel usor adaptabil tuturor accesoriilor noastre. Lemnul il finisam la dorinta beneficiarului, indiferent ca se doreste baituit, lacuit sau vopsit RAL, pentru a se incadra perfect in designul general al incaperii.

2 Balustrade realizate cu sau din sticla securizata

2.1 Balustrade realizate din structura metalica, cu umplutura din sticla securizata

Sunt balustradele realizate din cadru metalic sau lemn, cu umplutura din sticla. Datorita faptului ca in acest caz structura de rezistenta este cadrul in sine se poate opta pentru varianta unui panou de sticla mai subtire, de 6, 8, 10 mm, laminat sau nu, colorat, sablat sau clar. Cadrele se pot realiza din otel inoxidabil (finisaj: satin sau lucios), otel-carbon vopsit orice culoare RAL sau lemn (fag sau stejar, lacuit, baituit sau vopsit). Aceste sisteme de balustrade metalice sau din lemn cu umplutura din sticla ofera aspectul modern al sticlei la un pret mai scazut. Structura de rezistenta nefiind sticla, costul acesteia scade simtitor, proiectele de genul putand fi realizate cu bugete medii sau chiar scazute in anumite cazuri, unde amplasarea stalpilor si distanta dintre acestia permite acest lucru. Recomandam la montaj totusi ca sticla sa nu fie mai subtire de 8mm.

In cazul balcoanelor aflate la nivelul 2 sau superior recomandam deasemenea ca panoul de sticla sa fie unul laminat, minim 4.4.2. Se evita astfel riscul ca in cazul unei spargeri accidentale cioburile sa cada de la inaltime, producand pagube sau putand rani eventualele persone ce se afla in zona caderii. Practic folia de laminare ofera un suport geamului spart. Aceasta il va tine lipit de celalalt panou, fara a se putea desprinde cioburile.

2.2 Balustrade realizate integral din sticla

Sunt sisteme de balustrade cu design modern, foarte potrivite constructiilor cu o arhitectura avangardista, fie ca vorbim de propriul camin sau de cladiri de birouri, clinici, institutii publice.

In cazul balustradelor realizate integral din sticla, structura de rezistenta este panoul de sticla insusi, de aceea acesta trebuie sa indeplineasca anumite conditii de rezistenta, siguranta si calitate suplimentare. Sticla va fi intotdeauna securizata si laminata, cu grosimea minima de 12,76mm. Noi recomandam, in cazurile cu un grad crescut de accidentare in urma caderii ca panourile sa aiba grosimea de minim 16.76mm. Se poate opta dintr-o gama variata de sticla, aceasta putand fi clara, sablata, colorata in masa (mecanic sau chimic), avand folia de laminare colorata sau inclusiv panoul de sticla vopsit RAL.

Panourile de sticla se ancoreaza cu ajutorul sinelor speciale din aluminiu, al prinderilor in puncte din otel inoxidabil sau al diferitelor elemente special create pentru acest tip de balustrada. Oferim o varietate de astfel de accesorii de prindere si fixare, avand o solutie potrivita proiectului dumneavoastra.

Mana curenta poate fi:

  • profil din otel inoxidabil sau lemn de fag sau stejar. Profilul din inox poate fi rotund sau rectangular, cu finisaj satin sau lucios. Lemnul ales poate avea deasemenea forma rotunjita sau rectangulara, poate fi lacuit, baituit sau vopsit RAL. In general folosim  diametrul de 42mm sau profile de 40x40mm. In cazul mainii curente din lemn forma si dimensiunile ei pot fi personalizate, in functie de specificul fiecarui proiect.
  • din profil de aluminiu, ingust, discret, ce aliniaza panourile de sticla dar nu creaza senzatia de masivitate. Desi nu este o mana curenta in adevaratul sens al cuvantului, acest profil scoate in evidenta structura de sticla
  • fara profil de mana curenta. Desi panourile de sticla devin astfel mai greu de aliniat si totodata expuse loviturilor pe cant, aceasta solutie creaza un design exclusivist, futurist, minimalist.

3 Usi din sticla

Oferim accesorii si feroneria specifica usilor din sticla batante sau culisante. Totodata ne ocupam de toate etapele unui astfel de proiect: de la masuratoarea efectiva, la proiectare, executie si montaj.

Sticla folosita in astfel de proiecte. Fiind vorba de un element utilizat des, panoul unei usi din sticla trebuie sa se supuna cerintelor de rezistenta, securitate si utilizare repetata. Astfel, foaia trebuie sa fie securizata si cu grosimea minima de 8mm. Recomandam insa folosirea grosimii de 10mm, din conditii de rezistenta sporita si rigiditate suplimentara. Ca design, exista o multitudine de posibilitati, sticla putand fi: clara, sablata ( cu model sau fara), colorata in masa sau integral vopsita

Usile de sticla, dupa modalitatea de deschidere se impart in 2 categorii:

3.1 Usi de sticla culisante

Deschiderea se face paralel cu golul.

Sistemul de culisare este format din:

  • o sina de culisare, fixata deasupra golului;
  • carucioarele fixate de foaia de sticla si atarnate pe sina de culisare
  • opritoarele de capat de cursa
  • ghidajul inferior al panoului de sticla
  • manerul usii, ce poate fi de diferite forme si marimi

Oferim acest sistem de feronerie in varianta din otel inoxidabil marca AISI304, rezistent, fiabil si usor de intretinut.

3.2 Usi de sticla batante

Sunt usile cu deschidere clasica, foaia de sticla rotindu-se in jurul unor balamale. Acestea pot fi din inox satinat sau aluminiu eloxat, cu prindere pe perete sau de alt panou de sticla. Oferim de asemenea o varietate de incuietori si manere, pentru a acoperi cu success cerintele dumneavoastra.

Va invitam sa accesati magazinul nostru online pentru a achizitiona feroneria necesara unei usi din sticla.

4 Copertine din inox si sticla

Copertinele din sticla sunt elemente usor de montat ce reprezinta atat o necesitate in a ne feri de intemperii cat si un element deosebit de design si arhitectura.

Sistemele de copertina livrate si montate de noi au latimea de cca 1m, inclinatie intre 0 si 10 grade si lungimea adaptabila. Practic se poate pune un numar nelimitat de panouri succesive. Este necesara prinderea copertinei la inaltimea de cca 800-930 mm pe perete, fata de foaia de sticla.

Sistemul in sine este format din:

  • un set de elemente din inox ce realizeaza prinderea  sticlei de perete. Distanta maxima intre aceste prinderi este de 1100mm
  • sticla copertinei. Aceasta trebuie sa fie securizata si laminata, cu grosimea minima de 12,76mm. Sticla poate fi clara, sablata sau colorata in functie de cerinta.

Pentru proiecte personalizate de copertine, realizate din alte materiale si cu alte forme si dimensiuni, va invitam sa ne contactati telefonic.