PORTI, AUTOMATIZARI, BARIERE, FERONERII, GARDURI

Oferim solutii complete in domeniul sistemelor de acces:
Producem, accesorizam si instalam porti si garduri rezidentiale si industriale, comercializam si livram o gama larga de feronerii si accesorii pentru porti (porti autoportante, porti culisante, porti batante, porti suspendate, porti telescopice) pe care le echipam cu sisteme de automatizare de la cei mai cunoscuti producatori: Hormann, Nice, Came, BFT.
In sectiunea Magazin, veti gasi o multitudine de accesorii mecanice sau electrice si multe tipuri de feronerii pentru porti, pe care le livram prin curier pentru proiectele dumneavoastra individuale.
Detinem un atelier profesional, dotat cu posibilitati de prelucrare deosebita a metalelor. Echipele noastre de productie si instalare au peste 10 ani de experienta in acest format. Asadar, lucram bine si impreuna de mult timp si asta ne face productivi!

1 PORTI SI GARDURI

Portile, in functie de modalitatea de deschidere se impart in 3 categorii principale: porti autoportante (in consola), porti culisante si porti batante (clasice).

Pentru o mai buna intelegere si pentru a va introduce in tema va vom prezenta, pe scurt, fiecare sistem in parte:

1.1 PORTI AUTOPORTANTE

Sistemul de poarta autoportanta presupune inchiderea si deschiderea acesteia paralel cu golul. Culisarea se face prin atasarea unei sine de rulare de cadrul portii in care vor intra niste carucioare cu role, ancorate intr-o fundatie. In ultimul timp sistemul de poarta autoportanta a devenit unul dintre cele mai utilizate, atat in zonele rezidentiale cat si in cele industriale, in principal datorita usurintei in exploatare.

Ceea ce face o poarta autoportanta cea mai buna optiune:

 • Usurinta in utilizare. Datorita faptului ca poarta este in consola, deci  nu are  contact cu solul, nu este necesar de fiecare data sa curatati calea de acces de zapada, praf, pietre, etc.
 • Fiabilitate ridicata. Aceste sisteme sunt robuste, perfect create pentru utilizare frecventa, cu intretinere minima.
 • Dimensiuni reduse. Conformata corect, o astfel de poarta nu depaseste in general cu mai mult de o treime lungimea golului (in pozitia inchis). Nu necesita amplasarea vreunei sine aplicate pe sol. Sina este atasata la partea inferioara a cadrului de poarta.
 • Sistemul de o parta autoportanta este format din:
  • 2 carucioare cu role: amplasate pe blocul de fundatie al portii;
  • sina de rulare: amplasata la partea inferioara a cadrului portii, pe toata lungimea acestuia;
  • rola de ghidaj: ce se introduce pe canalul sinei de rulare, in partea de inchidere a acesteia;
  • opritor: acesta este amplasat pe stalpul de inchidere al golului de poarta. In el se va rezema capatul sini in care s-a introdus rola de ghidare;
  • capac: se acopera capatul sinei de la coada portii;
  • ghidaj superior:  pentru a asigura miscarea corecta a portii in sensul deschiderii sau al inchiderii de-a lungul golului. Este amplasat la partea superioara a portii, ancorat in general de stalpul din sensul deschiderii al golului de poarta.

1.2 PORTI CULISANTE

Portile culisante clasice sunt sisteme de acces ce presupun miscarea acesteia de-a lungul unei sine aplicate pe sol. Sistemul este cat se poate de simplu, necesita insa o atentie sporita la asezarea sinei pe sol. Aceasta trebuie sa fie aliniata pe toate axele, astfel incat sistemul sa functioneze corect.

Accesoriile necesare acestui sistem de poarta sunt urmatoarele:

 • Sina de culisare. In general sunt 2 sectiuni ale unei astfel de sine: Tip “U” si tip “V”, in functie de forma canalului pe care ruleaza rolele. Cantitatea necesara de sina este dublul lungimii golului.
 • Sistemul format din 2 sau mai multe role de culisare. Aceste role au, de asemenea, 2 tipuri de canale, “U” sau “V”, pentru a se potrivi pe canalul sinei si 3 diametre uzuale: 60mm, 80mm si 100mm, folosite in functie de dimensiunea si greutatea portii. Sistemul de prindere al acestor role de cadrul portii se poate face aplicat ( cu suruburi) sau direct sudat de acesta. Rolele trebuie foarte bine aliniate, iar in cazul portilor foarte grele, in cazul in care este necesar un numar mai mare de role, din aceste considerente de aliniere este preferabil amplasarea acestora tot la extremitatile cadrului, in grupuri apropiate. Deci nu se aplaseaza rolele la distante egale de-a lungul cadrului ci, spre exemplu, daca o poarta are nevoie de 4 role, acestea se pozitiona cate 2, una langa cealalta pe capete.
 • Opritor amplasat la capatul cursei. Acesta poate fi cu placa ce permite fixarea lui de sol sau sudabil, in cazul in care se doreste fixarea acestuia pe o alta structura metalica.
 • Ghidaj cu role amplasat la partea superioara a cadrului portii, pentru a permite miscarea corecta a portii pe lungimea sinei.

1.3 PORTI BATANTE

Poarta batanta este poarta clasica, cu deschidere prin rotatie in axul unor balamale. Este cel mai comun tip de poarta si se preteaza in special in locatiile in care datorita lipsei spatiului, nu se poate realiza un sistem de culisare. Portile batante pot avea 1 sau 2 canate ( foi ce se deschid separat) prinse cu balamale de stalpii ce incadreaza golul portii. Sistemele de balamale pot sa difere la acest tip de poarta.

Desi principiul de functionare este asemanator, in functie de lungimea canatelor si a gabaritului portii, acestea se incadreaza in urmatoarele categorii generale:

 • Balamale sudabile (clasice).
 • Balamale reglabile. Acestea au un cap ce se sudeaza de cadrul portii si un bulon de diferite diametre, ce permite reglarea distantei dintre foaia de poarta si stalpul ce incadreaza golul. Daca acest stalp este din beton aceste balamale au placute, daca stalpul este metalic, aceste balamale au bolt si disc. Diametrele uzuale ale bulonului sunt 16mm, 18mm, 20mm, in functie de greutatea si deschiderea portii.
 • Balamale cu rulment de presiune. Sunt recomandate in cazul portilor batante de dimensiuni mari si greutate ridicata. Au 3 diametre uzuale: 40mm, 50mm si 70mm, pot fi direct sudabile sau cu placa ce permite prinderea pe stalpul marginal al golului. Balamaua superioara este diferita ca forma si prindere de cea inferioara. Se monteaza exact in capatul inferior si superior al portii, nu de-a lungil inaltimii, ca in cazul celorlalte tipuri de balamale.
 • Balamale tip pivot. Se folosesc deasemenea in cazul portilor cu greutate ridicata. Un pivot metalic se sudeaza de cadrul portii. Acesta se roteste intr-o placa groasa metalica, special conceputa in acest sens.

1.4 PORTI SUSPENDATE

Sunt sistemele de porti culisante de tip cortina, unde sina de culisare si carucioarele sunt amplasate la partea superioara a cadrului portii, astfel poarta practic nu are contact cu solul.

In functie de greutatea portii, va recomandam unul din cele 3 categorii de sisteme: pentru sina de 33x34mm, pentru sina de 42x54mm si pentru sina de 57x67mm.

Accesoriile necesare unei porti suspendate sunt urmatoarele:

 • Sina de culisare propriu-zisa. Aceasta se monteaza la partea superioara a golului.
 • Carucioarele cu role. Acestea pot fi cu 4 sau cu 2 role cu rulment. Se introduc pe canalul sinei de culisare, se prind de partea superioara a portii. Acestea permit si reglarea pe inaltime.
 • In cazul in care nu se doreste prinderea directa prin sudura a sinei de culisare se folosesc bride speciale, cu dimensiune specifica, astfel incat sa fixeze mecanic sina de elementele de sustinere.
 • La partea inferioara a portii se recomanda amplasarea unui ghidaj, ce nu permite miscarea in planul perpendicular portii.
 • Optional se pot monta opritoare la capatul de cursa.

1.5 GARDURI SI CONFECTII METALICE CU DIMENSIUNI MICI SAU MEDII

In completarea portilor, confectionam si montam bineinteles si panouri de gard. Datorita dotarilor atelierului si personalului calificat putem realiza aceste porti si garduri intr-o varietate de modele si forme, folosind o gama larga de materiale, de la panouri simple din profile de otel, la aluminiu, lemn, table debitate CNC cu orice pattern, grilaje metalice, elemente din fier forjat, materiale plastice, sticla, etc. Realizam astfel un design deosebit integrat perfect in arhitectura generala a constructiei. Putem crea proiecte caracterizate prin unicitate. Avem posibilitatea de a zinca confectiile noastre metalice sau de a le vopsi in camp electrostatic. Asiguram astfel un finisaj superior calitativ si o durabilitate crescuta a elementelor.

2 AUTOMATIZARI PORTI SI BARIERE

Sigur ca sistemelor de porti vandute sau confectionate de noi le asiguram si partea de automatizare. Punem accent pe calitate, produse profesionale si confortul beneficiarului de aceea lucram cu cei mai important producatori de automatizari la nivel european, precum HORMANN, NICE, CAME, BFT. Oferim service rapid, piese de schimb si bineinteles garantie produselor comercializate de noi. Avem o echipa de profesionisti formata si calificata in acest sens, cu expertiza si experienta vasta.

2.1 AUTOMATIZARI PORTI AUTOPORTANTE SI CULISANTE

Desi portile autoportante si culisante clasice au forma diferita si necesita sisteme de culisare diferite, avand acelasi mod de miscare in lungul golului de poarta, automatizarea lor se face cu aceleasi tip de motoare si accesorii.

Oferim motoare de puteri diferite, pentru a putea optimiza fiecare poarta la sarcina ei reala si la modul concret de utilizare.

Accesoriile necesare  automatizarii acestor tipuri de porti sunt urmatoarele:

 • Motorul. Cu putere diferita, cu frecventa de utilizare diferita, noi va vom indruma intotdeauna catre varianta optima de care aveti nevoie. Motoarele furnizate de noi sunt fiabile, profesionale, garanteaza un timp indelungat de functiune, iar in cazul motoarelor marca NICE garantam servisarea sau inlocuirea componentelor defecte in cateva zile.
 • Cremaliera. Furnizam cremaliera metalica sau din PVC. Acest element se monteaza pe toata lungimea portii. Datorita dintilor acestui element este posibila practic actionarea portii de catre motor.
 • Telecomanda. Cu design atractiv si numar diferit de butoane pe care se pot implementa functii diverse, telecomanda transmite comenzile de pornire-oprire a motorului. De pe aceeasi telecomanda puteti sa actionati portile si usile de garaj.
 • Lampa de semnalizare. Este un element optional ce permite vizualizarea comenzii primita de motor. Practic in momentul in care functioneaza intermitent veti sti cu siguranta ca poarta este in miscare, evitand astfel situatiile accidentale in care uitati poarta deschisa, sau nu observati ca aceasta se inchide.
 • Fotocelule. Sunt practic senzori ce intrerup miscarea portii in cazul aparitiei unui obstacol in zona golului de poarta, prevenind astfel accidentele posibile in acest sens. Si acest element este unul optional.

2.2 AUTOMATIZARI PORTI BATANTE

Datorita miscarii rotative de inchidere specific portilor batante, automatizarea lor este diferita fata de cea pe care o regasim in cazul portilor culisante. Motorul va fi diferit, cu miscare diferita. Restul elementelor vor fi asemanatoare.

Accesoriile necesare  automatizarii portilor batante sunt urmatoarele:

 • Motorul. Cu putere diferita, cu frecventa de utilizare diferita, noi va vom indruma intotdeauna catre varianta optima de care aveti nevoie. Motoarele furnizate de noi sunt fiabile, profesionale, garanteaza un timp indelungat de functiune, iar in cazul motoarelor marca NICE garantam servisarea sau inlocuirea componentelor in cateva zile. Motorul unei porti batante se va fixa de poarta cu ajutorul unor placute sudate de cadrul acesteia. Miscarea lui este de tractiune-compresiune, astfel realizandu-se deschiderea rotativa a portii.
 • Telecomanda. Cu design atractiv si numar diferit de butoane pe care se pot implementa functii diverse, telecomanda transmite comenzile de pornire-oprire a motorului. De pe aceeasi telecomanda puteti sa actionati portile si usile de garaj
 • Lampa de semnalizare. Este un element optional ce permite vizualizarea comenzii primita de motor. Practic in momentul in care functioneaza intermitent veti sti cu siguranta ca poarta este in miscare, evitand astfel situatiile accidentale in care uitati poarta deschisa, sau nu observati ca aceasta se inchide.
 • Fotocelule. Sunt practic senzori ce intrerup miscarea portii in cazul aparitiei unui obstacol in zona golului de poarta, prevenind astfel accidentele posibile in acest sens. Si acest element este unul optional.

2.3 BARIERE AUTOMATE

Sistemele de bariere automate montate si furnizate de noi reprezinta solutia ideala in cazul parcarilor folosite intens, din cadrul zonelor rezidentiale, industriale, cladirilor de birouri, spatiilor comerciale, etc.

Sistemele de bariera folosite de noi sunt sisteme profesioniste, concepute pentru trafic ridicat si conditii de utilizare intensa. Accesul se poate face simplu, cu telecomanda individuala sau buton accesat doar de personalul autorizat, in cazul zonelor industriale. Marcile comercializate si montate de noi (NICE, CAME, BFT) sunt profesionale si totodata lideri de piata la nivel european. In cazul motoarelor marca NICE garantam servisarea sau inlocuirea componentelor defecte in cateva zile.

Barierele au motoare de putere diferita si deasemenea brate de lungime diferita (uzual 3, 4 si 6m) asigurand astfel o functionalitate optima specifica regimului de utilizare.

3 ELEMENTE DE FERONERIE SI ACCESORII PENTRU PORTI

Comercializam la nivel national feronerie si accesorii pentru porti. Avem una dintre cele mai variate game de produse din tara, reusind astfel sa raspundem majoritatii cerintelor proiectelor dumneavoastra.

Fie ca vorbim de feronerie si accesorii pentru porti culisante, autoportante, batante, suspendate, produsele noastre sunt profesionale si special concepute in acest sens. Sinele, accesoriile, majoritatea balamalelor sunt zincate in scopul de a avea o protectie la coroziune sporita. Solide si rezistente la uzura, elementele furnizate de noi au o durata foarte indelungata de utilizare.

Aveti intrebari sau neclaritati referitoare la un produs in sine sau la un sistem de poarta precum dimensiuni, accesorii suplimentare, mod de utilizare? Va rugam sa ne contactati telefonic si va vom acorda consultanta necesara. Astfel veti fi sigur ca produsul achizitionat respecta in tocmai nevoile proiectului dumneavoastra. Nu va veti trezi cu accesorii inutilizabile din care sa se creeze complicatii inutile.

Livram elementele de feronerie si accesoriile pentru porti la nivel national, prin intermediul curierilor rapizi. Elementele cu lungimea de pana in 3m se pot livra la adresa lucrarii iar sistemele cu elemente ce depasesc lungimea de 3 m se livreaza in cel mai apropiat de dumneavoastra sediu al curieriului rapid. Costul transportului se va calcula individual, in functie de caracteristicile fiecarei comenzi.

Va invitam asadar sa accesati pagina online a magazinului nostru, sa rasfoiti si sa cautati produsele necesare si detaliile lor tehnice, sau contactati-ne si configuram impreuna solutia potrivita.