BALUSTRADE SI SCARI METALICE

Balustrade de sticla

Din 2012 ne-am propus sa infrumusetam terase, goluri de scara si intrari cu balustrade modulare din inox sau aluminiu, combinandu-le cu sticla, lemn sau cablu din inox pentru un aspect deosebit si modern. Bineinteles, ne-am extins si catre derivatele acestor produse: copertinele din sticla, usi din sticla culisante si batante, compartimentari si pereti despartitori din sticla, balustrade integrale din sticla.

Distribuim la nivel national inclusiv elementele din inox sau aluminiu necesare realizarii acestor tipuri de balustrade modulare: o multitudine de modele de cleme pentru prinderea si fixarea sticlei, balamale si manere din inox, diferite diametre de teava rotunda din inox pentru stalpi si mana curenta, profile de aluminiu pentru prinderea sticlei. In plus, cu ajutorul magazinului nostru on-line si a echipei noastre de proiectanti si consultanti, putem sa configuram rapid si sa livram, fara montaj, toate elementele unui proiect do-it-yourself prin curierat rapid.

BALUSTRADE SI SCARI METALICE

balustrade de sticla

BALUSTRADE DE STICLA SI SCARI METALICE

Sistemele de balustrada sunt necesare orcarei locuinte ce are scara, terase sau balcoane. Ele trebuie sa fie integrate in arhitectura si designul constructiei.

balustrade de sticla

SHOP ONLINE

Sistemele de balustrada din otel inoxidabil se preteaza atat constructiilor rezidentiale, cat si celor industriale. Aceste sisteme, pe langa usurinta de montare / demontare si disconfortul minim creat in timpul asamblarii sunt si usor de intretinut.
Sistemele noastre sunt standardizate. Teava folosita in cadrul elementelor de rezistenta (stalpi si mana curenta) este D42,4x2mm, iar intermediarele sunt realizate din teava D12x1,5mm.

Elementele sunt imbinate mecanic (suruburi) sau chimic (cu adezivi speciali) la fata locului. Se minimizeaza astfel deranjul si murdaria create in timpul asamblarii.

Otelul inoxidabil folosit este AISI304. Pentru zonele in care sunt prezenti in atmosfera agenti corozivi in concentratii mai ridicate (in apropierea drumurilor intens circulate, in apropierea litoralului, in unitati de productie in care se folosesc diferite substante ce duc la oxidarea accelerate a otelului, etc), putem folosi otel inoxidabil marca AISI316. Finisajele sunt de doua feluri: satin (suprafata este mata) sau lucios (aspect de oglinda).

Sunt balustradele realizate din cadru metalic sau lemn, cu umplutura din sticla. Datorita faptului ca in acest caz structura de rezistenta este cadrul in sine, se poate opta pentru varianta unui panou de sticla mai subtire, de 6, 8, 10 mm, laminat sau nu, colorat, sablat sau clar. Cadrele se pot realiza din otel inoxidabil (finisaj: satin sau lucios), otel-carbon vopsit orice culoare RAL sau lemn (fag sau stejar, lacuit, baituit sau vopsit).

Aceste sisteme de balustrade metalice sau din lemn cu umplutura din sticla ofera aspectul modern al sticlei la un pret mai scazut. Structura de rezistenta nefiind sticla, costul acesteia scade simtitor, proiectele de genul putand fi realizate cu bugete medii sau chiar scazute in anumite cazuri, unde amplasarea stalpilor si distanta dintre acestia permite acest lucru. Recomandam la montaj totusi ca sticla sa nu fie mai subtire de 8mm.

In cazul balcoanelor aflate la nivelul 2 sau superior recomandam, de asemenea, ca panoul de sticla sa fie unul laminat, minim 4.4.2. Se evita astfel riscul ca in cazul unei spargeri accidentale cioburile sa cada de la inaltime, producand pagube sau putand rani eventualele persone ce se afla in zona caderii. Practic folia de laminare ofera un suport geamului spart. Aceasta il va tine lipit de celalalt panou, fara a se putea desprinde cioburile.

Balustradele realizate integral din sticla sunt sisteme de balustrade cu design modern, potrivite constructiilor cu o arhitectura avangardista, fie ca vorbim de propriul camin sau de cladiri de birouri, clinici, institutii publice.
In cazul balustradelor realizate integral din sticla, structura de rezistenta este panoul de sticla insusi, de aceea acesta trebuie sa indeplineasca anumite conditii de rezistenta, siguranta si calitate suplimentare. Sticla va fi intotdeauna securizata si laminata, cu grosimea minima de 12,76mm. Noi recomandam, in cazurile cu un grad crescut de accidentare in urma caderii, ca panourile sa aiba grosimea de minim 16.76mm. Se poate opta dintr-o gama variata de sticla, aceasta putand fi clara, sablata, colorata in masa (mecanic sau chimic), avand folia de laminare colorata sau inclusiv panoul de sticla vopsit RAL.

Panourile de sticla se ancoreaza cu ajutorul sinelor speciale din aluminiu, al prinderilor in puncte din otel inoxidabil sau al diferitelor elemente special create pentru acest tip de balustrada. Oferim o varietate de astfel de accesorii de prindere si fixare, avand o solutie potrivita proiectului dumneavoastra.

Mana curenta poate fi:
profil din otel inoxidabil sau lemn de fag sau stejar.
din profil de aluminiu, ingust, discret, ce aliniaza panourile de sticla, dar nu creaza senzatia de masivitate.
fara profil de mana curenta – aceasta solutie se adopta in general pentru un design exclusivist, futurist, minimalist.